Verslag Lettele doet 2016

lettele doetEvenals in 2015 stond er in 2016 een doedag gepland. Op 19 maart was het zover. Zo’n 15 Kjels waren op zaterdagmiddag bij elkaar gekomen gewapend met schop, hark, snoeischaar, hamer, kettingzaag en trekker met wagen om aan de slag te gaan. Cambio had knijpers, veiligheidshesjes, afvalcontainers en afzakken met houders beschikbaar gesteld.

Er werden verschillende groepen gevormd.

Een aantal hebben het bosje bij de Spil en het zwembad uitgedund c.q. platgezaagd en opgeruimd. Willy Daggenvoorde had zijn met trekker met wagen meegebracht voor het afvoeren van de takken naar de Lettelse paasbult. Waar we op 1ste paasdag allemaal van kunnen genieten.

Omdat er klachten bij het plaatselijk belang waren binnengekomen over gevaarlijk gladde bruggetjes hebben we dit ook in ons programma opgenomen. Enkele Kjels hebben gaas over het bruggetje achter de kerk en het bruggetje achter Munster gemaakt. Hopelijk is hiermee het probleem verholpen.

Twee groepen hebben de 4 uitvalswegen van Lettele aangepakt. Iedere groep had de beschikking over een volgauto met aanhanger. Het vuil kon daardoor tussentijds snel en gemakkelijk worden afgevoerd. Tijdens deze opruimactie werd er een opmerkelijke vondst gedaan. In een singel langs de Bathmenseweg werd een pistool gevonden. Deze is later door een stevige politieagent opgehaald. Zij onderzoeken deze zaak verder. Wat kan het toch spannend zijn op zo’n zaterdagmiddag!

Op de goede afloop nog even een bezoek aan café Spikker. Hier werden de deelnemers getrakteerd op een broodje kroket en enkele biertjes.

Al met al een geslaagde middag, het zwerfvuil werd centraal verzameld en ’s maandags door Cambio opgehaald.

Lettele schoon, Kjels van Lettele doen het gewoon!

Klik hier om de foto’s te openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *