Verslag Buurkjels

Op vrijdag 25 november 2016 vertrokken zo’n 40 Kjels, waarvan enkele op klompen, richting Okkenbroek. De Okkenbroekse Herensociëteit had ons uitgenodigd voor een treffen in “Hun Centrum”. Daar maakten de Kjels graag gebruik van.

Zoals het gaat bij interlands, eerst de trofeeën uitwisselen en aansluitend het volkslied. De Kjels waren op vreemde bodem in de meerderheid, uitgedost met een Kjels van Lettele cap . Maar Okkenbroek trapte af door eerst een tientje per persoon te innen te besteden aan enkele drankjes.

Samen was er een pubquiz in elkaar gezet. Met o.a. specifieke vragen over Lettele voor Okkenbroek en omgekeerd. Enkele vragen hadden betrekking op gebieden die beide dorpen aangingen, zoals het Oostermaet. En een aantal algemene vragen voor beide dorpen. Hans van Hoorn werd verkozen als onpartijdige notaris. Hans is immers lid van de Kjels en van de Herensociëteit.

Na een slopende telronde kwam Lettele met een minimaal verschil als winnaar uit de bus. Goed gedaan Hans!

Na afloop nog even socialiseren in Hun Centrum met de Okkenbroekers. Het was weer een geslaagde avond. In de vrieskou huiswaarts gekeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *