Oosterse sferen in Lettele 21 april 2017

Wat gebeurt er toch altijd bij de Lettelese cafés de Koerkamp en Spikker in het weekend? Het hele dorp staat vol met auto’s en het dorp stroomt vol met de meest prachtig geklede dames en heren. Daar moeten we meer van weten vonden ze bij de dames- en herensociëteiten van Lettele, CupL en de Kjels van Lettele. Want een beetje integreren kan geen kwaad. Eenmaal per jaar organiseren ze samen een avond. WijDeventer was bereid om voor deze culturele activiteit een bijdrage te doen zodat de avond voor beide partijen gemakkelijker te bekostigen was. Dit was een perfect thema. Een vrijgezellen hennafeest werd het! Via Alfons Spikker van het gelijknamige café kwamen we in contact met Zuleyha Sahin. Een enthousiaste Turkse dame die veel van zulke feesten organiseert. Dat organiseren was in goede handen bij haar. De avond werd perfect verzorgt, van een geweldig aangekleed café in oosterse sferen tot hapjes en drankjes. Ze gaf uitleg over wat er zoal gebeurt op een feest en er konden henna tatoeages gezet worden. Op de avond zelf kwam er tweemaal een buikdansers optreden die menig mannenhart van de Kjels op hol liet slaan. Gelukkig waren de dames van Cup L erbij die hen in bedwang konden houden. Voor wie weer even tot rust wilde komen was er op het terras een relaxplek gecreëerd waarbij je de waterpijp uit kon proberen. Daar waren ook leuke gesprekken tussen Turkse jongelui ( Die in de grote zaal een echt vrijgezellenfeest hadden) en de Lettelenaren. We konden ze alles vragen en dat gaf leuke gesprekken. Ondertussen bleven de heerlijke Turkse hapjes maar voorbij komen, het was heerlijk! Het was een erg gezellige avond en vooral ook leerzaam en leuk dat we nu weten wat er gebeurt in de weekenden bij café Spikker en café de Koerkamp.

Bekijk hier de foto’s

Namens de dames van CupL en heren van de Kjels van Lettele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *