Verslag Handdoekje mee

Vrijdag 3 november. Een groep Kjels verzamelt zich gewapend met pet en handdoek op het kruispunt in Lettele. Op de fiets naar dé camping van Lettele. Het Reterink aan de Butersdijk.

Na een hartelijk welkom met koffie en cake verplaatsen we ons van de kantine naar de woonkamer van Ed de Boer. Hier verteld Ed wat over zijn eigen achtergrond en over de historie van Het Reterink. Vervolgens krijgen we een rondleiding over het terrein met de tot appartementen omgebouwde stallen en een tot sauna met zwembad omgebouwde mestsilo.

Terug in de woonkamer spelen  we onder het genot van een biertje petje op petje af met als thema naturisme. Vragen als” is bloot gewoon” en” gaan gekleed en bloot samen” leveren mooie gesprekken op. Ed  licht met groot enthousiasme de vragen toe. Eind conclusie mag misschien wel zijn:  Beschaving vraagt geen kleding, ongekleed gaan vraagt beschaving.

Tot slot is er voor de kjel die wil de mogelijkheid gebruik te maken van de sauna. En voor alle kjels is het napraten in woonkamer van Ed. Langzaam maar zeker worden de gesprekken wat algemener en is het tijd het Reterink te verlaten. Terug fietsend weten we dat dit weer een geslaagde  avond is geweest. We zien nu al uit naar de volgende!

Voor een ieder die zelf wil zien wat er daar achter de heg gebeurt, is vrij om gekleed of ongekleed het Reterink te bezoeken. Ed ontvangt je graag met een kop koffie, thee, biertje of een glas wijn

Namens de Kjels,

Erwin Kleine Koerkamp