Verslag verscholen in het groen

Op vrijdag 22 september jl. verzamelde zich een groep Kjels op de fiets op het kruispunt in Lettele. We gaan op zoek naar wat er zich in de omgeving van Lettele verscholen in het groen aanwezig is.

Het Kjels van Lettele seizoen 2017-2018 is geopend!

Via de Letteler Enk en Diepenweg langs de picknickplaats ging het de bos in nabij de Kiekenbelt.

Een slagboom en een groot hek, Theo Kleine Koerkamp werkzaam op het complex staat ons al op te wachten, we mogen door en staan op het terrein van Defensie, het Mobcomplex.

Het terrein is keurig op orde, fietsen stallen en door naar de kantine voor koffie met cake. We krijgen een presentatie over wat er allemaal op het terrein aanwezig is en gebeurt en hoe dit onderdeel uit maakt van het hele defensieapparaat. Op het terrein staan grote magazijnen van waaruit over heel Nederland maar ook voor acties en inzet van defensie in het buitenland zendingen klaargemaakt worden. Ook voor de inzet van defensie bij de orkaan op Sint Maarten onlangs zijn hier zendingen klaargemaakt. Theo geeft een demonstratie van het materieel in de magazijnen. Daarnaast bevind zich op het terrein een grote ondergrondse opslagtanks van brandstoffen als diesel en kerosine. Er bevind zich een heel netwerk aan ondergrondse leidingen in Nederland waar onder andere ook de burgerluchtvaart gebruik van maakt. Van Jaap Borren, ook werkzaam op dit complex krijgen we een rondleiding en uitleg van de eerste en enige jerrycan volautomatische spoel- en vulinstallatie ter wereld. Staat allemaal gewoon in Lettele.

Na de rondleiding werden de gastheren en de personeelsvereniging terplekke hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de goede catering en werd onder het genot van een biertje nog na- en bijgepraat. Aan alles komt een eind, zo ook het moment waarop de slagboom en het hek weer gesloten moeten worden en alle Kjels dus weer aan de buitenzijde van het hek hun weg terug naar huis hebben gevonden.

Een geslaagde avond, op naar de volgende!

Namens de Kjels

Han Meijerink