Verslag huldiging Carlijn

Het is zondag 4 maart 2018, de dag van Carlijn Achtereekte.

Het trainingsveld voor Kulturhus De Spil stroomt na de huldingstour vol met publiek.

Naast het Kulturhus staan ruim 30 Kjels klaar om een Carlijn een daverende entree naar het huldigingspodium te geven. Met Martin te Riele als kopman is een heuse traditionele houten schaats van wel 8 meter lang gemaakt! Een prachtig gevaarte, er wordt gegrapt over wie waar gaat lopen en de rondetijd die gehaald kan worden met deze schaats. De bobo’s laten zich nog snel even graag met de Kjels en de reuzeschaats fotograferen. En dan is het zover, Carlijn komt naar buiten, ruim 20 Kjels nemen hun positie in en in 1 vloeiende beweging gaat het gevaarte omhoog. Carlijn neemt plaats en vanaf het podium horen we Erben Wennemars het publiek al opzwepen en aankondigen dat de Kjels er met Carlijn aankomen. Dankzij de baanmakers gaat het publiek soepel opzij en wordt onder luid gejuich Carlijn naar het podium gebracht.

Aldaar aangekomen gaat de schaats weer aan de grond en kan Carlijn het podium betreden. Ze wordt ontvangen door Monique Kleinsman en na een korte introductie worden ook de Kjels op het podium ontvangen voor het aanbieden van een wel heel speciale trofee. Han en Erwin geven een korte toelichting op het motto van de Kjels “Ai d’r bint, dan muj d’r wez’n” en hoe Carlijn dit motto heeft waargemaakt op de spelen. De Kjels trofee staat voor saamhorigheid en plezier en daarbij het promoten van Lettele. En met haar prestatie op de spelen heeft Carlijn een enorme impuls gegeven aan de saamhorigheid en plezier in Lettele! Deze trofee is niet te winnen maar uitsluitend te verdienen en daarom door Carlijn dik verdiend! Namens alle Kjels van Lettele, dank en

gefeliciteerd Carlijn! Het programma gaat verder met verdiende lofuitingen en cadeaus en tegen het einde worden de Kjels weer opgeroepen om Carlijn van het podium af te begeleiden. Carlijn neemt weer plaats op de schaats waarbij Anne Marie van Oldeniel de Kjels oproept om de tijd van Carlijn te gaan verbreken! Dat laten de Kjels zich geen twee keer zeggen en soepel gaat de schaats omhoog en onder luid gejuich maken we een extra ronde met Carlijn door het publiek. De tijd hebben we waarschijnlijk niet gehaald, het plezier om dit als Kjels voor Carlijn te doen maakt het meer dan goed!

Trots op Carlijn, op Lettele en om Kjel van Lettele te zijn…

Han Meijerink

Foto’s